fbpx Hyppää sisältöön

80/20 Ruokavaliotyökirja teini-ikäisen silmin

Olin neljä päivää TET-jaksolla See How You Eat:n toimistolla Mia Karlssonin kanssa. Sain Mialta tehtäväksi lukea 80/20 Ruokavaliotyökirjan ja tutustua See How You Eat Coach appiin.

Ensivaikutelma 80/20-kirjasta:

Positiivinen. 80/20 Ruokavaliotyökirjan kannet ovat pirteät ja huomiota herättävät (teki heti mieli alkaa lukea sitä).

Sisällysluettelo on selkeä ja kappaleet löytyvät nopeasti.

Kirja on siisti ja helppolukuinen. Kappaleet on jaoteltu selkeästi, eivätkä ole turhan pitkiä. Värit tekevät lukemisesta mieluisampaa.

Ruokavaliotyökirjasta:

Kirjassa käydään läpi kuinka tärkeitä hyvät elämätavat ovat. Tavoitteena ei ole kuitenkaan tiukka tapojen nopea muutos, vaan omien rajojen mukaan pikkuhiljaa kohti sitä ”kultaista keskitietä.” Faktat on selitetty selkeästi ja turhia sivistyssanoja ei ole käytetty.

Tarinat:

Henkilökohtaiset tarinat antavat kasvot kirjalle ja tekee siitä luotettavamman. Sekä niihin voi samaistua. Esimerkiksi Mia kertoi syöneensä nuorena ehkä liikaakin karkkia, joka sai miettimään omia valintojani ruokailuni suhteen.

Sivulla 13. ehdotetaan laittamaan omena työpöydälle välipalaksi. Se muistutti, että voisin itsekkin valita hedelmän karkin sijaan.

Elämätilanne:

Kirjassa puhutaan mm. myös unesta ja kuinka tärkeää uni oikeasti on. Joskus tulee valvottua liian pitkään ja aamulla herääminen on todella vaikeaa. Kappale muistutti unirytmistä ja aion pitää sen mielessä.

Reseptit:

Reseptit ovat helppoja ja ainekset löytyvät hyvin lähi kaupasta tai jo kotoa. Itse ajattelin kokeilla sivun 117. kurkkuvoileipää aamu- tai välipalaksi.

See How You Eat Coach -sovellus:

Ruokavaliotyökirjan alussa sivulla 8. mainitaan myös SHYE Coach apista. Se on ruokapäiväkirja joka kertoo syömisesi terveellisyyden ja pitää ruokailuajat säännöllisinä. Apin kautta myös oppii mitkä ruoat pitävät sinun ruokavalion tasapainossa.

Lukemisen jälkeen:

Opin paljon uusia asioita terveydestä, joita ei ole opetettu koulussa. Terveelliset elämäntavat ovat tulleet esille oppitunnilla, mutta niiden tarkoitusta käytännössä ei ole käsitelty tarkemmin.

Koulussa kerrotaan, että pikaruoka on epäterveellistä, mutta syy miksi se on epäterveellistä ei ole selitetty. Ja sen takia pikaruokaa ei kuuluisi koulun mukaan syödä. Mutta 80/20 kirjan mukaan sanotaan että on ihan ok syödä välillä jotain epäterveellistä, kunhan ei vain syö joka päivä.

Suosittelen 80/20 Ruokavaliotyökirjaa myös nuorille.

Terveisin,

9. luokkalainen Venla

Health Revolution kehittää helppokäyttöisiä ja vaikuttavia säännöllisen ja tasapainoisen syömisen tueksi tarkoitettuja ravintovalmennuskonsepteja. Missiomme on auttaa ihmisiä ymmärtämään tasapainoisen syömisen hyödyt kiireiseen arkeen sopivalla tavalla. Olemme laihdutuskuureja vastaan. Pysyvän tasapainon puolesta.  www.seehowyoueat.fi   

Luitko jo nämä?