KIRJA, JOSTA TULI TOTTA YLEISÖN PYYNNÖSTÄ.

 

Yleisön pyynnöstä.

Tämä kirja syntyi yleisön pyynnöstä – asiakkailtamme saatujen palautteiden pohjalta. Päivitimme See How You Eat Coach -sovellukseemme sisältöjä keväällä 2016. Monien rakastamat ns. vanhat vinkit poistuivat päivityksen myötä sovelluksesta. Saimme palautetta, että vaikka uudetkin vinkit olivat hyvät, monet halusivat säännöllisesti palata vanhoihin. Pilottiryhmältä saimme palautetta, että he kaipasivat vielä enemmän konkreettista tietoa ravinnosta ja syömisestä. Asioita, jotka vanhoissa vinkeissä olivat olleet heti ensimmäisten päivien sisältöä. Mietimme, että voisimme koota vanhoista vinkeistä kirjan. Näin voisimme palvella paremmin sekä vanhoja että uusia asiakkaita.

 

Kustantaja kuin vahingossa

Olimme juttusilla kustantajan kanssa eräästä kirjaideastamme. Sivulauseessa mainitsimme työn alla olevasta 80/20-Ruokavaliotyökirjastamme. Kustantaja ihastui kirjakonseptin käytännönläheisyyteen, ja sanoi: “mitä jos tekisimmekin yhdessä kirjan 80/20-ruokavalioteemasta?” Näin lähdimme rakentamaan jo olemassa olevista materiaaleista kirjaa.

 

Parempi kuin uskalsimme unelmoida

Paine hyvän sisällön luomiselle oli kova, sillä emme halunneet tuottaa pettymystä faneillemme. Lisäksi halusimme luoda jotain uutta ja inspiroivaa niille, jotka mahdollisesti olivat kaikki vinkit joskus jo lukeneet. Alkuperäisestä 30 sivun materiaalista syntyi loppujen lopuksi 140 sivun paketti täynnä käytännönläheistä asiaa:

 • nälästä,
 • väsymyksestä,
 • energiasta,
 • tasapainosta,
 • mielestä,
 • armollisuudesta
 • ja monesta muusta elämäämme koskettavasta syömiseen liittyvästä aiheesta.
 • Mukaan mahtuu aitojen oikeiden ihmisten tarinoita tasapainon etsimisestä
 • sekä ruokatoimittaja Mari Moilasen kanssa yhdessä suunniteltuja hyvältä maistuvia ja varmasti tasapainoisia reseptejä.

 

Suurkiitos koelukijoillemme80/20 ruokavaliotyörkirja mia karlsson ja marika venäläinen

Erityiskiitosta koelukijamme antoivat kirjan rakenteesta: “kerrankin puhutaan asioita, jotka ovat omaan arkeen ja tunne-elämään sidoksissa”. Yksi upea koelukijan palaute päätyi itse asiassa lauseiksi kirjan alkusivuille, niin osuva se oli. Koelukijoitamme saimme myös arvokasta palautetta sisällön kehittämiseen. Olemme parhaamme mukaan vieneet toiveet lopulliseen toteutukseen. Lisäksi mietimme, millaisia työkaluja voisimme kehittää, että kirjasta opitut asiat päätyisivät arjen teoiksi. Niitä askeleita tukemaan teimme strategiatyökaluja, joiden avulla oma pohdinta ja suunnitelma on helpompi aloittaa. Lataa ilmaiset strategialomakkeet tästä.

 

80/20 Ruokavaliotyökirja

80/20-periaate tarkoittaa sitä, ettei tarvitse tehdä 100 % täydellisiä valintoja ruokavaliossaan saadakseen terveyshyötyjä ja voidakseen hyvin. 80 % tasapainoisia valintoja riittää. Tämä on myös malli, johon on helpompi sitoutua kuin tiukat kuurit, jotka tutkimustenkin mukaan vain lihottavat. Käytännönläheinen, oivalluttava, omiin ahaa-elämyksiin kannustava, vapaaehtoinen – näinkin me kirjaamme kuvailisimme.

Kenelle tämä kirja on?

Tämä kirja on sinulle, joka olet mahdollisesti jojoillut painon kanssa. Olet ehkä kokeillut tiukkoja kuureja, kuitenkaan saamatta pysyvää tasapainoa osaksi arkea. Sinulle, joka mietit miten syömisen avulla saisi enemmän energiaa arkeen ja harrastamiseen. Jos olet kovin kiireinen ja hyvinvointiasiat tuntuvat vain painostavilta, voit saada kirjastamme vinkkejä armollisuuteen itseäsi kohtaan. Erityisesti henkilölle, joka ei ole koskaan perehtynyt tasapainoisen syömisen perusteisiin.

Tämän kirjan avulla itselleen hyvät eväät ymmärtää syömisen vaikutuksia

 • tunteisiimme
 • jaksamiseemme
 • painoomme
 • ja terveyteemme.
 • Taisipa eräs lukijoistamme sanoa, että tämä kirja pitäisi olla pakollinen kaikille. Hän sai useita ahaa-elämyksiä omaan kasvisruokavalioonsa, vaikka emme erityisesti siihen keskity.

Voit tilata tämän hyvän mielen kirjan itsellesi täältä. Lataa samalla ilmaiset strategiatyökalut.

Esikoiskirjailija terveisin,

Mia ja Marika

Health Revolution -tiimi

SHYE Mia Marika Venäläinen

 

80/20 Ruokavaliotyökirja, opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon

 

Lisää kuvia kirjasta ja ilmaiset lomakkeet täältä. 

 

Delight_uutuus_proteiinipatukka

Delight-Cookie-Dough-Bar